librariadelfin.ro

Carti magice pentru copii fericiti

Pentru ca suntem intr-o perioada ferrică a anului, ne-am gandit sa va prezentam si niste carti magice pentru copii

Exista in lume carti si exista in lume carti magice pentru copii. Cartile magice nu sunt ca oricare alte carti. De aceea se si numesc magice. Aceste carti sunt cele care stau in inima si in mintea unui copil. Ele sunt cele ce-l atrag catre povesti. O carte magica va fi intotdeauna un punct de pleacare catre o placere de lectura.

Cum gasesti acele carti mafice pentru copii fericiti? Nu poti decat prin incercari repetate. Fiecare copil este unic si stie ce-i place si ce nu. Chiar daca el trebuie indrumat, trebuie orientat catre anumite lecturi, placerea cartii nu poate sa plece decat de la el. De aceea exista cartile magice.

Pentru copilul meu, magica cartilor a venit odata cu o serie de carti ilustrate de la editura Univers Enciclopedic Junior.

Urmel iese din nou a fost pentru noi cartea magica. Cartea care a facut din baiatul meu un impatimit al povestilor.

A invatat-o pe de rost. Este o carte minunata, unde povestea magica are o derulare a evenimentelor foarte placuta de copii.

Copilul meu s-a identificat pe rand cu personajele din carte: a fost Urmel cand a iesit din nou si a invatat sa mearga, a fost Sus batlanul de balta cand vorbea incorect, a fost pinguinul Ping care clocea oua, a fost profesorul Habacuc Tibatong, cand ii placea sa-i invete pe ceilalti sa vorbeasca corect, a fost purcica – mama iubitoare care se mandrea cu puiul ei si ii spunea povesti cu Zana Purcelus.

Urmel iese din ou este o carte magica, de care copiii cu siguranta se vor indragosti. Are toate indredientele necesare pentru a starni imaginatia, pentru a starni pofta de lectura. Si mai are ceva magica aceasta carte; stalcitul cuvintelor in carte ii atrage foarte tare pe copii.

Copiilor le place sa-i vada pe altii cum au gresit si cum au depasit acele greseli.

Pe langa povestea minunata, cartea magica Urmel iese din ou mai are ceva foarte atragator: niste imagini minunate, foarte atragatoare pentru cei mici. Cartea este scrisa de Max Kruse, iar ilustratiile sunt realizate de Grunther Jakobs

O alta carte magica pentru copii este seria cu si despre dragoni a lui M.P. Robertson.

– Oul de Dragon – povestea unui baietel si a unui pui de dragon – o poveste magica care ii va fermeca pe cei mici.

Iata o poveste plina de fantezie, cu o coloristica foarte frumoasa. Baietelul gaseste in cotetul pasarilor un mare ou pe care il aduce in casa sa si-i citeste povesti.

Dupa un tip oul se crapa si din el iese un dragon.

Dragonul proaspat iesit din ou, da cu ochii de baietel si il considera a fi mama lui. Baiatul se responsabilizeaza si il invata ‘lucrurile dragonesti’: cum sa arunce flacari, cum sa se lupte cu un cavaler, cum sa sperie o domnita.

Oul de Dragon este prim carte din seria cu dragoni a scriitorului M.P. Robertson. O carte magica pe care cu siguranta cei mici o vor dori sa o citasca iar si iar.

– O Aventura cu Dragoni – este o poveste minunata despre prietenia dintre un baietel si un dragon.

O carte magica de aventuri care arata devotamentul copilului pentru prietenul sau imaginar si responsabilizarea pe care acesta o simte din momentul in care dragonul a iesit din nou.

In aceasta poveste, dragonul tata are nevoie de ajutorul baiatelului ca sa-s salveze puiul aflat la ananghie, in ghiarele unei vrajitoare. Ideile bune care ii vin pe moment baiatului, se dovedesc de folos.

Dragonul este fericit ca si-a scapat puiul, iar baiatul este ferciti ca a mai avut o aventura fantastica, asa cum nu multi baiati de varsta lui au. O carte frumoasa, o poveste minunata, o coloristica superba; iata ingredientele unei carti magice pentru copii de succes.

– Hotul de Dragoni – este a treia din seria de carti ale lui M.P. Robertson, publicate de Editura univers Enciclopedic Gold.

Dragonul ii cere din nou ajutorul baiatului, de data asta intr-o problema mult mai complicata: este vorba de salvarea unui numar impresionant de specii de dragoni. Intr-un castel indepartat, un vrajitor rau a colectionat oua rare de dragoni. Se apropie de sfarsit cu colectia, mai avea un singur loc ramas liber, cand in poveste intervine baiatul cu prietenul lui dragonul.

George, caci asa il cheama pe baiat, il ajuta pe dragon la ananghie, si se lupta cu vrajitorul, vrajitor aflat in cautarea ultimului ou – oul care ar fi trebuit sa intregeasca colectia sa unica de oua de dragoni. In timpul luptei, oul este scapat si se sparge, iar din ele iese un pui de dragon, un dragon de foc, care atunci cand da ochii de vrajitor il considera a fi tatal lui. Ii spune pe data ‘tata’, iar inima vrajitorului se inmoiae, si odata cu ea se topeste si castelul de gheata, unde isi pastra vrajitorul colectia de oua de dragoni.

Ouale de dragon incep toate sa eclozeze, iar cerul se umple de un curcubeu de dragoni. Hotul de Dragoni este o alta carte magica pentru copii, pe care cei mici o vor adora pur si simplu.

Leave a Comment