Cartile copilariei parintilor - bucuria copiilor actuali

03 Nov 2019
Carti educative pentru copii isteti.

Cele mai cautate carti ale copilariei parintilor de azi


Parintii ce cauta cartile citite de ei in copilariei vor in special sa retraiasca acele momente unice pe care le-au trait, copii fiind, sa se mai bucure de povestile ce le-au luminat primii ani din viata.

Cartile copilariei sunt foarte cautate de parinti, desi copiii de azi cu greu se mai lasa convinsi de asemenea 'povesti'.

Cati dintre voi nu au alergat innebuniti dupa o carte pe care a citit-o cand era mic, pentru a i-o aduce in atentie propriului copil?

Parintii, in dorinta de a retrai micile bucurii ale propriei copilariei, le aduc in atentie copiilor, carti vechi, pastrate in memorie cu sfintenie.

Cand a venit vremea, pentru noi parintii, sa spunem povesti copilului, a fost un fel de gaura neagra in memorie. Va marturisesc ca eu nici macar Capra cu trei iezi nu mi-o mai aduceam bine aminte. Pe masura ce am crescut, de la zi la zi, ne-am amintit. O, ce amintiri!

Acum stiu zeci de cantece, zeci de poezii, sute de povesti, si nu neaparat noi, multe din ele sunt aduceri aminte din copilaria noastra.

Este adevarat ca pe multe a trebuit sa le recitesc pentru a mi le aminti, insa, am facut-o mereu cu placerea copilului ce descopera pentru prima data dulceata unei povesti frumoase, a unui cantecel, a unei scumpe poezii.

Care sunt cartile ce mi-au marcat mie copilaria?


- Tivisoc si Tivismoc de C. S. Nicolaescu Plopusor - o gasiti prin anticariate - din ce stiu nu s-a reeditat de curand;
- Amintiri din copilarie - Ion Creanga - gasiti o sumedenie de variante in librariile online - VEZI AICI;
- Pacala si Tandala - o varianta o gasiti de achizitionat AICI;
- Basme gruzine - o gasiti in anticariate;
- Doctorul Aumadoare - o gasiti prin anticariate (am vazut ca exista si la libraria Eminescu - AICI http://www.librariaeminescu.ro/ro/isbn/606-8391-17-5/Kornei-Ciukovski__Doctorul-Au-ma-doare.html).
- Aventurile lui Habarnam - o gasiti AICI;

Din aceeasi categorie:

Carti pentru copii la reducere
Daca sunteti in perioada achizitionarii de carti pentru copii, cunoasteti bine probabil magazinul online elefant.ro Ca un parinte ce se respecta, si eu achizitionez "fara numar" carti pentru copilul meu. Din acest motiv, suntem fe ...
mai departe


librariadelfin.ro
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies